Κάθε παραμύθι η ιδιωτική Αλήθεια του καθενός.

Κάθε παραμύθι η ιδιωτική Αλήθεια του καθενός.

Ο Νους που επινόησε μία Ιδέα, ποτέ δεν επιστρέφει στις προηγούμενες διαστάσεις του.

Η ευθύνη..

~Η ευθύνη~
Για ό,τι γράφεται σ'αυτό το χώρο δεν ευθύνεται το χέρι που γράφει.
Ευθύνεται αποκλειστικά και μόνο το Κίνητρο, που αδράχνεται μέσα από το σωρό του Μεγάλου Τίποτε,
από το ... χέρι που γράφει.

Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

~Σε ΥποΤιμάω~




Εγώ θα σε ΥποΤιμάω,
Εσύ θα με κοιτάς από Ψηλά
Εγώ θα σε ΥποΤιμάω,
Εσύ θα με κατανοείς
Εγώ θα σε ΥποΤιμάω
Εσύ θα με υπομένεις
Εγώ θα σε ΥποΤιμάω
Εσύ θα ξέρεις πως Υπο-Τιμάω
σημαίνει Σε υπο ΤΙΜΑΩ
Σε Τιμάω από εδώ, κάτω, χαμηλά,
από το σημείο του Μηδενός μου
όπου ξαναρχίΖω να σκαρφαλώνω ΖΩΗ.....







Τι θα πει "Πλειστηριασμός", Μαμά?...



Διάλογος με τον πιτσιρίκο μου, ετών 13...

-Μαμά, σκέφτομαι πως ο Τάδε φίλος μου είναι πολύ τυχερός. Οι γονείς του δουλεύουν και οι δύο και έχουν δικό τους σπίτι.

-Δικό τους?... Ολόδικό τους?... χμμμμμμ......

-Ναι...

-Ξέρεις, Αγόρι μου, η κυβέρνηση έδωσε το πράσινο φως στους πλειστηριασμούς. Μπορεί να δουλεύουν και οι δύο γονείς του - ακόμα- μα η αγορά δεν κινείται όπως τότε που αποφάσισαν να χτίσουν το σπίτι τους και μπορεί η τράπεζα να τους το πάρει αν χρωστούν δόσεις από το δάνειο που πήραν όπως οι περισσότεροι Έλληνες πριν μερικά χρόνια για να χτίσουν επιτέλους το ΔΙΚΟ τους σπίτι.

-Τι σημαίνει "η Τράπεζα να πάρει το σπίτι τους?", αφού είναι Δικό τους!...

-Η κυβέρνηση δίνει το δικαίωμα στην Τράπεζα να βγάλει σε πλειστηριασμό το σπίτι σου, εφόσον δεν μπορείς να πληρώσεις πλέον τις δόσεις του δανείου που είχες πάρει για να το χτίσεις. Πλειστηριασμός σημαίνει πως ανακοινώνεται ότι το σπίτι του οφειλέτη πωλείται. Ορίζεται Αρχική τιμή Πώλησης από την τράπεζα και μπορεί να το αγοράσει όποιος προσφέρει την καλύτερη τιμή. Οπότε ο οφειλέτης {αυτός που χρωστά τις δόσεις στεγαστικού δανείου} χάνει το σπίτι του.

-Και πού θα μείνει μετά, Μαμά?...

-Δεν το πρόβλεψε αυτό η κυβέρνηση. Μέλημά της είναι να σώσει τις τράπεζες...

-Και οι άνθρωποι?...

-Κοστίζουν οι άνθρωποι, Αγόρι μου. Κοστίζουν πολλά. Αν έχουν σπίτι και δουλειά, έχουν κι Αξιοπρέπεια και Υψώνουν Ανάστημα και Διεκδικούν ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ συνθήκες Ζωής. Κοστίζει αυτό. Ενώ έτσι, εξαθλιωμένοι και φοβισμένοι, αξίζουν ελάχιστα, δεν φωνάζουν πολύ, κλαίνε αθόρυβα στο κρεβάτι τους, κάποιοι αυτοκτονούν, κάποιοι μεταναστεύουν, κάποιοι γίνονται ρακοσυλλέκτες και ζητιάνοι στην ίδια τους τη χώρα... μα το κυριότερο για την κυβέρνηση: "ΔΕΝ ΦΩΝΑΖΟΥΝ... Δεν κάνουν σαματά και έτσι δείχνουμε το καλό εθνικό μας πρόσωπο στους Ευρωπαίους, που περιμένουμε να εγκρίνουν την επόμενη δόση του δανείου για να ορθοποδήσει η χώρα μας. "

-Κι άλλο δάνειο, Μαμά?... Αφού είπες πως όσοι πήραν δάνειο και δεν μπορούν να το ξεπληρώσουν οι τράπεζες θα τους πάρουν το σπίτι...

-Μέχρι, λοιπόν, Αγόρι μου να διδαχτούμε κι αυτό το Κεφάλαιο της σύγχρονης Ιστορίας μας, θα παίρνουμε δάνεια και θα αυτοκτονούμε παλεύοντας να τα ξεπληρώσουμε.

-Μαμά, να σου πω κάτι ακόμα?... Είμαστε τυχεροί που είμαστε Τσιγγάνοι και δεν έχουμε δικό μας σπίτι και νοικιάΖΟΥΜΕ!.... Όποτε θέλουμε φεύγουμε και το σπίτι μας ΔΕΝ μας το παίρνει ΚΑΝΕΙΣ!........